Linkovi

Once Upon A Time In Mexico - 2003-09-14


Reditelj Robert Rodrigez vraæa se sa, kako sam kaže, filmom koji æe zaokružiti triloguju koju je - još pre deset godina poèeo ostvarenjem - "El Mariachi". Posle filma "Desperado" iz 1995. u bioskope dolazi "Once Upon A Time In Mexico".

Ovom trilogijom, Rodrigez zapravo odaje poštovanje svom omiljenom reditelju Serdju Leoneu i njegovoj trojci: ”A Fistfull of Dollars“, ”For A Few Dollars More“ o ”The Good, The Bad and The Ugly“. Rodriguez je bio kompletan autor: pored toga što je sam napisao scenario i režirao film, bio je i direktor fotografije, glavni montažer i kompozitor muzike.

“Imali smo toliko malo novca na raspolaganju da skoro uopšte nismo imali ekipu, i mislim da se vidi na platnu koliko smo se mi sami dobro zabavljali. Sa ovim zvezdama koje su uèestvovali u filmu, mogli smo da dobijemo trostruko veæi budžet. Ali, hteli smo da uradimo film sa manje, jer je manje obièno više, i u oskudici postanete kreativniji. I tako je obièno, kada pitate reditelja koji mu je film najomiljeniji, on kaže ”Prvi“, jer je tada imao najmanje novca na raspolaganju, a bio je najkreativniji”.

Pored Banderasa, svoju ulogu ponavlja Salma Hayek, a ekipi se pridružuje i Johnny Depp, koji tumaèi špijuna koji previše zna i previše se petlja u neke stvari.

Ulogu El Marijaèija, taènije glavnu ulogu u filmu tumaèi naravno, Antonio Banderas, koji je pristao na snimanje filma i pre nego što je proèitao scenario.

“Najgore je to što ovo zahteva veliku okretnost, a i sam moram da primetim da sam malo ostario od 1994. godine. Kosti sada bole malo više sada, nego kada sam pre deset godina skakao sa prozora“.

Film je sniman u Meksiku još tokom 2001. godine, a premijerno je prikazan na nedavno završenom festivalu u Veneciji.

XS
SM
MD
LG