Linkovi

Seæamo se saoseæajnosti naših graðana tog užasnog dana - 2003-09-11


Predsednik je sa suprugom zapoèeo dan odlaskom na ranu jutarnju službu u crkvu Sv. Jovana, nadomak Bele kuæe, gde je u besedi vernicima, sveštenik Luis Leon rekao da je sveta obaveza nacije da se seti žrtava napada. Na izlasku iz crkve predsednik Buš je rekao da je ovo dan molitve za snagu i mudrost, i izrazio nadu u blagoslov svevišnjeg za porodice i prijatelje žrtava.

“Seæamo se izgubljenih života. Seæamo se herojskih dela. Seæamo se požrtvovanosti i dobrote koju su naši sugradjani ispoljili tog užasnog dana. Danas je dan molitve za supružnike, za oèeve i sinove i æerke, za one koje volimo i koji su još uvek u žalosti”.

Božjoj službi su prisustvovali i potpredsednik Dik Èejni i sekretar za odbranu Donald Ramsfeld, dok su državni sekretar Kolin Pauel i direktor FBI-a Rober Maler proèitali pasuse iz Svetog pisma. Mala crkvica Sv. Jovana je bogomolja koju ophode amerièki predsednicki još od 1815 godine. Nalazi se nadomak Bele kuæe, preko puta Lafajet parka... Preko 2 hiljade službenika Bele kuæe odalo je minutom æutanja poštu žrtvama u južnom vrtu predsednikove rezidencije. Današnji dan Džordž Buš završava odlaskom u lokalnu vojnu bolnicu radi posete amerièkih vojnika ranjenih u Avganistanu i Iraku.

XS
SM
MD
LG