Linkovi

Lideri Hamasa  mrze  vrednosti civilizovanog sveta - 2003-09-08


Kao što je predsednik Džordž Buš rekao posle bombaških napada 19. avgusta u Bagdadu i Jerusalimu, teroristi i njihovi sponzori “nose duboku mržnju prema vrednostima civilizovanog sveta”:

“Oni mrze slobodu i versku toleranciju, demokratiju i ravnopravnost žena sa muškarcima. Oni mrze hrišæane i Jevreje i svakog Muslimana koji ne deli njihovu usku i nasilnièku viziju”.

Još uvek se ne zna taèno ko stoji iza napada u Bagdadu, ali dve palestinske teroristièke organizacije su preuzele odgovornost za bombaški napad na autobus u Jerusalimu. To su palestinski Islamski džihad i Hamas. Obe organizacije su predane uništenju Izraela, koji bi bio zamenjen ekstremistièkom muslimanskom palestinskom državom. Adel Aziz Rantisi je kljuèni voða u predstavnik Hamasa. On veæ odavno u svojim izjavama i tekstovima izražava mržnju prema Izraelcima, Jevrejima, umerenim Palestincima, Amerikancijma i svima ostalim koji ne prihvataju perverzne ciljeve Hamasa. Rantizijeva mržnja prema Jevrejima ide toliko daleko da on osporava èinjenice poznate svakom poznavaocu istorije Holokausta, odnosno progona Jevreja u nacistièkoj Nemaèkoj. Po reèima predsednika Buša, sve zemlje sveta pred takvom mržnjom moraju da preuzmu odgovornost:

“Ni jedna zemalja ne može da bude neutralna u borbi izmeðu civilizacije i haosa. Svaka zemlja koja je na strani slobode i ceni ljudski život mora da osudi terorizam i deluje protiv tih malobrojnih koji bi da unište nade mnogih”.

“Mi smo u ofanzivi protiv terorizma”, rekao je predsednik Buš, “i istrajaæemo u toj ofanzivi protiv terora”.

XS
SM
MD
LG