Linkovi

Pregled filma - 2003-09-07


Reditelj Robert Rodrigez vraæa se sa, kako sam kaže, filmom koji æe zaokružiti triloguju koju je - još pre deset godina poèeo ostvarenjem - "El Mariachi". Posle filma "DESPERADO" iz 1995. u bioskope dolazi "ONCE UPON A TIME IN MEXICO", u kome glavnu ulogu tumaèi naravno, Antonio Banderas, koji je pristao na snimanje filma i pre nego što je proèitao scenario. Ovom trilogijom, Rodrigez zapravo odaje poštovanje svom omiljenom reditelju Serdju Leoneu i njegovoj trojci: ”A Fistfull of Dollars“, ”For A Few Dollars More“ o ”The Good, The Bad and The Ugly“. Pored Banderasa, svoje uloge ponavlja Salma Hayek, a ekipi se pridružuju i Johnny Depp i Willem Dafoe.

"THE FIGHTING TEMPTATIONS" Jonathana Lynna je muzièko-romantièna komedija u kojoj glavne uloge tumaèe Cuba Gooding Junior, kao marketinški magnat koji saznaje da ga u gradu na jugu zemlje oèekuje bogato nasledstvo. Tu je i Beyonce Knowles, koju znamo kao Foxy Cleopatru iz filma "AUSTIN POWERS IN GOLDMEMBER".

“Rekla sam svom agentu da u sledeæem filmu ne želim da nosim nikakvu masku, želim da budem prirodna i da imam problema koje imaju obièni ljudi, Kada mi je dala scenario, uèinilo mi se da je prava stvar. Posebno mi se dopalo to što nisam bila zvezda filma i što mi je to omoguæilo da se glumaèki“.

U amerièke bioskope na jesen dolazi i film "SECOND HAND LIONS" Tima McCanliesa, u kome glavne uloge tumaèe oskarovci Robert Duvall i Michael Caine. Tu je i mlada zvezda filma ”Sixth Sense“ Haley Joel Osment, koji na insistiranje svoje majke dolazi da živi sa svoja dva ekscentrièna ujaka u Teksasu.

Braæa Koen se vraæaju u bioskope sa svojim išèašenim smislom za humor. U romantiènoj komediji "INTOLERABLE CRUELTY" George Clooney tumaèi lik advokata koji se bavi skupim brakorazvodnim parnicama, a jednog dana se zaljubi u ženu svoga klijenta, fatalnu Merilin Reksrot koju tumaèi Catherine Zeta-Jones.

Kultni režiser Quentin Tarantino režirao je akcioni film sa elementima borilaèkih veština: "KILL BILL". Zbog poznatog megalomanskog pristupa filmu, Tarantino æe publici predstaviti i drugi deo filma. Scenario je rastao tokom samog snimanje filma, tako da kompanija Miramax nije bila presreæna. Glavne uloge u filmu tumaèe Uma Thurman, Dejvid Karadin i Lusi Lu. Buduæi da je dodela Oskara pomerene za mesec dana ranije, ozbiljni takmièari za nagrade u bioskope takodje dolaze ranije. Medju kandidatima za ovogodišnju najprestižniju filmsku nagradu su i "MYSTIC RIVER", Clinta Eastwooda u kome glavnu ulogu tumaèe Šon Pen, Tim Robins i Kevin Bejkon. zc

Poznati producent blokbastera Jerry Bruckheimer, ovoga puta je stao iza ”mirnijeg“ projekta "VERONICA GUERIN". To je istoimena prièa o poslednje dve godine života irske novinarke Veronike Guerin, koja je istraživala kriminal u toj zemlji. Guerin je ubijena i kasnije slavljena kao nacionalni heroj.

Filmske sezona æe se zahuktati dolaskom poslednjeg nastavka filma "THE MATRIX" - "THE MATRIX REVOLUTIONS", braæe Vaèovski, a, kako se prognozira, dostiæi æe kulminaciju novim filmom Pitera Vira "MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD", u kome glavnu ulogu tumaèi Russel Crowe.

XS
SM
MD
LG