Linkovi

Buš o elektro-energetskom kolapsu - 2003-08-15


Predsednik Buš je u meðuvremenu izjavio da je kolaps elektro-energetskog sistema ukazao na potrebu modernizacije amerièke elekto-energetske mreže. Detaljnije u izveštaju dopisnika GA iz Bele kuæe, Skota Sternsa.

Predsednik Buš je rekao da bi moglo da proðe izesno vreme pre nego što se ustanovi obim kolapsa elektro-energetske mreže. Meðutim, kada funkcioneri to ustanove, rekao je predsednik, oni æe se angažovati na razrešenju tog problema.

“ Smatram da je ovo poziv na buðenje. Veæ neko vreme izrazavam zabrinustot u vezi sa našom infrastrukturom; sistem distribucije je istrošen i zastareo. Ovo bi treblao da nam posluži kao indikacija da treba da modernizujemo elektriènu mrežu. ”

Predsednik Buš je izjavio da je kolpas elektro-energetskog sistema takoðe “dobra prilika“ da se analiziraju svi nedostaci amerièkog elektro-energetskog distribucionog sistema i da se pronaðe naèin da se oni poprave. Predsednik želi da se sistem unapredi kako bi, u sluèaju novog kolpasa, takva vanredna sitauacija pogodila što manji broj graðana. Buš je rekao da federalni službenici saraðuju sa državnim i loklanim funkconerima pružajuæi podršku u nastojanjima da se obnovi elektgro-energetski sistem. Izrazivši zadovoljstvo naèinom na koji se stvari za sada odvijaju, predsednik Buš je izrazio sumnju da bi se na ovu vanrednu situaciju ovako uspešno reagovalo da se ona desila pre teroristickih napada 11. septembra 2001.godine. Posle tih napada u Americi su znatno poboljšane mere pripravnosti, ukljuèujuæi modernizaciju komunikacija izmeðu lokalnih, državnih i federalni vlasti.

XS
SM
MD
LG