Linkovi

Pauel osudio bombaški napad u Bagdadu - 2003-08-07


Amerièki državni sekretar Kolin Pauel je osudio današnji bombaški napad na jordansku ambasadu u Bagdadu i naglasio da æe koalicione trupe i novoosnovane iraèke snage vremenom uspostaviti bezbednost u Iraku. O tome javlja izveštaè Glasa Amerike iz Stejt departmenta Dejvid Golast . Državni sekretar Kolin Pauel je telefonirao jordanskom ministru inostranih poslova Marvanu Muašeru da bi izrazio sauèešæe Sjedinjenih Država zbog ranjavanja osoblja jordanske ambasade i pogibije dvojice iraèkih policajaca i drugih . Državni sekretar Pauel je istakao pred novinairma u Vašingtonu da æe koalicione snage, uprkos napadu na jordansku amabasadu i ubistvu dva amerièka vojnika, vremenom moæi da se suèele sa skrivenim èlanovima stranke Baas i drugima koji pokušavaju da uskrate mir i bolji život Iraèanima.

“Tokom vremena biæe im sve jasnija priroda pretnje i identitet odgovornih za te napade. Polako ali sigurno oni æe ih izolovati, pohvatati i staviti situaciju pod kontrolu.“

Državni sekretar Pauel je predvideo da æe Sadam Husein biti pronadjen u svoje vreme, ali je upozorio da samo to, kao i ubistvo Sadamovih sinova prošlog meseca, neæe rešiti pitanje bezbednosti u Iraku.

XS
SM
MD
LG