Linkovi

Predsednik Buš o smrti braæe Husein - 2003-07-23


Predsednik Buš je izjavio da bi smrt dvojice sinova Sadama Huseina trebalo da pomogne u uveravanju Iraèana da je taj režim zauvek nestao, kako javlja iz Bele kuæe dopisnik Glasa Amerike Skot Sterns:

Predsednik Buš je rekao da su amerièke snage prekinule karijere, kako se izrazio, dvojice ”glavnih pripadnika“ bivšeg iraèkog režima.

”Sinovi Sadama Huseina odgovorni su za torturu, sakaæenje i ubistvo brojnih Iraèana. Sada konaèni svi Iraèani mogu spoznaju da je bivši režim nestao i da se neæe vraæati.“

Predsednik Buš je rekao da Amerikancima predvodjena koalicija u Iraku ima, kako se izrazio, ”sveobuhvatnu strategiju“ da ide napred i obezbedi prosperitetnu buduænost slobodnom, suverenom i demokratskom Iraku.

Predsednik je ukazao da ”nekolicina preostalih elemenata“ iz bivšeg režima vrši gotovo svakodnevne napade na amerièke trupe, i dodao da koalicone snage u saradnji sa iraèkim saveznicima rade na tome da unište ostatke starog režima i njihove teroristièke saveznike.

Predsednik Buš je rekao da æe uklanjanje pretnje da Irak pomaže u naoružavanju terorista uèiniti Sjedinjene Države i njihove saveznike bezbednijim dok pomažu u uspostavljanju mira na Bliskom istoku.

XS
SM
MD
LG