Linkovi

Crnogorska opozicija postigla dogovor o saradnji - 2003-07-22


Udružena parlamenarna opozicije djelovaæe na konkretnim projektima, a svima onima koji su proteklih mjeseci kalkulisali o moguæim dogovorima SNP sa režimom pokazali smo da nisu bili u pravu, rekao je nakon potpisivanja Deklaracije predsjednik SNP Predrag Bulatoviæ, koji nije precizirao kako je riješeno pitanje trajnog napuštanja parlamenta: 'Pitanje trajnog napuštanja parlamenta i sporazuma tim povodom koji se tièe vanparlamentarnih oblika djelovanja da bi se došlo do vanrednih parlamentarnih izbora jeste tretirano na brojnim sastancima predsjednika stranaka, tretirano je danas i biæe tretirano narednih dana. Mislim da polako istièe vrijeme, što se SNP tièe, za odgovor DPS-a i SDP-a'. Za to vrijeme, predsjednik NS Dragan Šoæ rekao je da mu je žao što nije postignut i sporazum o trajnom napušrtanju parlamenta. On je pozvao lidere drugih stranaka da na narednim izborima nastupe na zajednièkoj listi, kao i da se formira vlada u sijenci.

Politièki lider LS Miodrag Živkoviæ najavio je naredni potez opozicije: 'Prvi sljedeæi potez jeste prihvatanje inicijative NS o trajnom napuštanju parlamenta svih parlamentarnih stranaka. Što se tièe LS, tu nema nedoumica, mi smo spremni na taj potez. Vjerujemo da æe uskoro takvu odluku donijeti i Glavni odbor SNP, jer je IO te stranke donio tu odluku. I kada se napravi taj drugi korak koji æe biti veoma znaèajan, tada možemo reæi da æemo imati izbore u roku od šest mjeseci i da je došao kraj režimu Mila Ðukanoviæa'.

I predsjednik SNS Božidar Bojoviæ oèekuje da æe opozicija dovesti režim u situaciju da mora da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

XS
SM
MD
LG