Linkovi

Nora Džouns - 2003-07-17


Kad je Nora Džouns kampovala u Interlokenu kampu ona još nije bila vrhunski muzièar, veæ je pevala sa lokalnim ansamblom. Pol Bruer koji veæ 14 godina svakoga leta poduèava u ovom kampu seæa se da je bio veoma iznenadjen zrelošæu njenog glasa.

”Da biste izrazili svoje gledište u bluz idiomu, morate biti u intimnom odnosu sa muzikom. Èim sam èuo Norin glas, znao sam da ona ima šansu da uspe.“

Interloken je angažovao Noru Džouns za svoj letnji umetnièki festival pre no što je dobila brojne nagrade Gremi u februaru. Taj koncert je bio rasprodat brže no bilo koji drugi u istoriji tog kampa. Nora Džouns je bila srednjoškolka kad je boravila u Interlokenu, 1994. i 1995. godine. Uglavnom je uzimala èasove džeza, ali je takodje studirala slikarstvo i skulpturu. Njen bivši instruktor Pol Bruer misli da njen šarm leži u jednostavnosti njenog glasa.

Gospodin Bruer misli da brojni uticaji na njenu muziku takodje igraju ulogu u njenoj dopadljivosti širokih srazmera. To mišljenje su izneli i neki kamperi koji smatraju da je veliki deo muzike koja se danas èuje na radiju neinventivan i da je osvežavajuæe èuti nešto ”pravo“. Koncert Nore Džouns je bio jedan od 500 nastupa koji su se odigrali u Interloken centru za umetnost ovog leta, ukljuèujuæi pojavu nekih drugih, dobro poznatih imena, poput Tori Ejmos i orkestra Boston Pops Esplanade. Tematika ovog kampa odražava obrazovnu filozofiju ove institucije.

Ovog leta više od 2000 kampera, uzrasta od 8 do 18 godina, doæi æe u ovaj kamp iz svih 50 amerièkih država i 37 zemalja da bi studirali muziku, kreativno pisanje, ples, teatar i vizuelne umetnosti.

XS
SM
MD
LG