Linkovi

Èarlijevi anðeli - 2003-06-29


One dobijaju zadatke od svog šefa Èarlija - koga nikada nisu videle. Svaki zadatak koji im Èarli izda preko telefona, njih tri obave sa velikim uspehom.

Bilo da nalaze izlaz iz nekog skladišta ili su usred neke lude potere na svemu šte se kreæe -- od skutera do motora preko sportskih kola, bilo da se kreæu strogo uvežbanim pokretima na plesnom podijumu nekog kluba, ”Èarlijevi andjeli“ daju sve od sebe. Kameron Dijaz:

”Kakva god da je garderoba, kakvi god da su likovi, ”Andjeli“ se poistoveæuju sto posto. Idu do kraja. Rade najbolje što mogu, i ne zaustavljaju se na pola puta.“

Kao i u prethodnom filmu, Drew Barrymore je i producent, ali i jedna od zvezdi filma.

”Dugo sam razmišljala o tome kako film treba da izgleda. Mogli smo da uradimo totalnu karikaturu - poput filma "AUSTIN POWERS", da koristimo periku Fare Foset, i da uradimo rimejk šoua na neki naèin, ali to mi se èinilo najlakše, a imam utisak i da bi na neki naèin omalovažilo originalnu seriju. Bilo je predloga da se napravi mraèniji, futuristièki film a la "MATRIX," ali ni to mi se nije èinilo doliènim, zato što sama serija nosi kalifornijske vibracije: sve je podredjeno izgledu i zabavi na suncu, a devojke se voze sportskim kolima. Imali smo šansu da preuzmemo tu atmosferu i da je još bolje doèaramo, što je zapravo odlièno.“

Novi glumac u ovom nastavku je komièar Berni Mek koji tumaèi Boslija -- vezu ”Andjela” sa njihovim šefom Èarlijem. On je ulogu preuzeo od svog -- uprkos razlikama u boji kože -- rodjaka, Bila Mareja. Naravno, neko mora da bude i zloæa: ovoga puta, i to u bikiniju, to je Demi Mur, koja posle šestogodišnej pauze na velikom ekranu, tumaèi zlobnu nekadašnju èlanicu ”Èarlijevih andjela“.

”Kada imate priliku da uèestvujete u ovakvom filmu, nauèite i nove stvari kao što su borilaèke veštine, što je meni bilo izuzetno zabavno jer to nikada do sada nisam radila. Bilo je veoma uzbudljivo. Ne treba da spominjem da imam tri æerke, i da sam prethodno o ovom filmu htela da ih konsultujem, jer znam šta bi me saèekalo da sam pristala da radim film, a da prethodno nisam razgovarala sa njima.“

Postoji zaplet u filmu, ali reditelj Em Si Dži (McG), reditelj èije je pravo ime Joseph McGinty Nichol, koji je režirao i prethodni filma, naglašava da publika u filmu ”Èarlijevi andjeli: U punom kasu“ želi da vidi akciju i zgodne zvezde koje se bacakaju po raznoraznim mestima u svojoj tesnoj garderobi. ”Naravno“, kaže Em Si Dži ”mora da postoji nekakav zaplet da bi film bio harmonièan i da bi imao nekakvog smisla. Morali smo da nadjemo fini balanas, kaže on, -- da zabavimo publiku, ali i da napravimo film koji ima smisla.

Kakav imidž nude ”Èarlijevi Andjeli“? Jedna od glavnih glumica, Lusi Lu, smatra da film nosi pozitivnu poruku.

”Mislim da film ne govori o ženama koje mogu da se bore sa opasnim protivnicima, ili da budu špijuni ili nešto slièno. Mislim da se go vori o ženama koje su predane svom poslu koji vole. Sa druge strane, pokušali smo da damo balans menjajuæi kostime i snimajuæi komiène scene. Da li je to sve? Nije. Zato æe svako u filmu naæi ponešto za sebe.

XS
SM
MD
LG