Linkovi

Predsednik Buš smatra da æe bin Laden i Sadam Husein biti pronaðeni - 2003-06-25


Prošlo je skoro 2 godine nakon teroristièkih napada na SAD, izvršenih 11og septembra 2001-e, a još uvek se ne zna se gde je Osama bin Laden. Bagdad je pao pre par meseci, a portaga za Sadamom Huseinom i dalje traje. Predsednik Buš je jasno stavio do znanja da je siguran da æe misterija o tome gde se ta dvojca nalaze – biti rešena.

“Mi lovimo. Pronaæiæemo ih. Samo je vreme u pitanju.” – napomenuo je predsednik Buš. Pakistan je uzeo aktivnu ulogu u potrazi za Osamom bin Ladenom i njegovim pristalicama. Predsednik Buš je konstatovao da su pakistanske vlasti veæ uhapsile neke od najbližih saradnika voðe Al Kajde.

“Lagano ali sigurno, rasturamo teroristièke mreže. Nastaviæemo sa lovom, bez obzira koliko vremena bude trebalo. Možda æe nam trebati dan, ili mesec, možda æe nam trebati godine.” – ukazao je predsednik Buš i naglasio da je Pakistan uhvatio više od 500 èlanova Al Kajde i svrgnutog avganistanskog režima. Predsednik Mušaraf je napomenuo da se potraga nastavlja, u delovima Pakistana duž granice sa Avganistanom.

“Ovo je prvi put da su pakistanska vojska i naše oružane snage ušle u tu oblast. Mi upravo radimo na tome da tu oblast otvorimo.” – ukazao je pakistanski predsednik i upozorio da ne zna da li se Osama bin Laden nalazi u tom zabaèenom delu zemlje. Predsednik Mušaraf je, meðutim, napomenuo da postoji velika verovatnoæa da voða Al Kajde prelazi granicu u oba pravca.

XS
SM
MD
LG