Linkovi

SAD æe istrajati u namjeri pronalaženja iraèkog  oružja za masovno uništavanje - 2003-06-21


Amerièki predsjednik Džordž Buš objavio je kako æe istrajati u namjeri da u Iraku pronaðe oružje za masovno uništavanje. Novinar Glasa Amerike Skot Sterns izvještava da je predsjednik Buš rekao i da su meta vojnih snaga u Iraku - pripadnici bivše vladajuæe partije, koji neprestano napadaju amerièke vojnike. Deset nedelja od ulaska u Bagdad, amerièke trupe i dalje tragaju za oružjem za masovno uništavanje. Iraèka pretnja tim oružjem, bila je kljuèni razlog da Predsednik Buš pokrene urgentnu invaziju na Irak. Sada je, pošto oružje za masovno uništavanje još uvek nije pronaðeno, predsednik Buš suoèen sa kritikama nekih visokih državnih zvaniènika i demokratskih predstavnika u Kongresu. U nedeljnom radio obraæanju naciji, Buš je stao u odbranu akcije protiv Iraka, navodeæi da je postojao veliki broj dokaza o tome da je Sadam Husein posedovao biološko i hemijsko oružje.

”Obaveštajne službe velikog broja zemalja zakljuèile su da je on posedovao zabranjeno oružje, a režim Sadama Huseina je neprestano odbijao da pruži dokaze da je to oružje uništeno. Mi smo odluèni u nameri da otkijemo stvarnu kolièinu Sadamovog oružja, bez obizra na to koliko æe nam vremena biti potrebno”.

Predsednik Buš je rekao da su amerièke snage takoðe angažovane na poboljšanju bezbednosnih prilika u zemlji, istièuæi kako je to od vitalne važnosti - i za Iraèane i za amerièke vojnike, koji su neprestano izloženi napadima èlanova bivše vladajuæe partije.

rekavši šta on misli

XS
SM
MD
LG