Linkovi

Džez gitarista Dok Pauel - 2003-06-19


Dok Pauel je sve odlièno smislio: posle završene gimnazije u Spring veliju, u državi Njujork, studirao je muziku na Univerzitetu države Zapadna Virdžinija. Zakljuèivši da su javni nastupi najbolja škola, po završenim studijama vratio se u Njujork i zaposlio u klubu Mikels, na Menhetnu. U tom popularnom stecištu ljubitelja džeza godinama je brusio svoj talenat, svirajuæi sa mnogim velikanima - kao što je legendarni gitarista Džordž Benson.

Pauelov plan se isplatio i on je uskoro postao jedan od najtraženijih gitarista za džez svirke po Njujorku. Osim toga, snimao je muziku za filmove i televizijske reklame, saradjujuæi sa Kvinsijem Džounsom, Aritom Frenklin, Natali Kol i... Luterom Vandrosom. Taj èuveni džez pevaè aranžirao je za Pauelov album kompoziciju Marvina Geja What*s Going On - Šta se dogadja:

Iako džez kluba Mikels odavno nema, seæanja na sjajne džez svirke u njemu još su snažna. Nije bilo neobièno èuti jedne veèeri pevaèicu Beti Karter, a veæ sledeæe Arta Blejkija i njegov bend Džez mesindžers. U Mikelsu su redovno nastupali Donald Berd, Džon Skofild, Redžina Bel i Kirk Vejlum. Vejlum je svirao saksofon na prvom Pauelovom albumu Love Is Where It*s At. Medju specijalnim gostima na ovom, novom albumu Doka Pauela, nalaze se bubnjar Harvi Mejson, basista Markus Miler, klavijaturista Džordž Djuk i pijanista Patris Rušen. Za kraj, evo kompozicije po kojoj je nazvan i sam album: Devedetset sedma i Kolambus, u kojoj nastupa još jedna zvezda u usponu - saksofonista Ron Braun.

XS
SM
MD
LG