Linkovi

Harison Ford u novom filmu - 2003-06-15


Poznata junak avanturistièkih i akcionih filmova Harison Ford u svom novom filmu "HOLLYWOOD HOMICIDE" pokazuje svoju stranu komièara. U novom filmu Rona Šeltona, Fordov partner u filmu je zvezda u usponu Džoš Hartnet .Harison Ford tumaèi Džoa Gavilana , veterana holivudskog odeljenja za ubistva policije u Los Anðelesu, koji se honorarno bavi i prodajom nekretnina. Gavilan oèajnièki pokušava da pronadje kupca za precenjeno imanje u Holivudu, da provede pokoji romantièni trenutak sa svojom devojkom i da u isto vreme rešava ubistva sa svojim mladim štiæenikom Kej Si Kaldenom ,koga tumaèi Džoš Hartnet. Ford je i pre tumaèio likove policajaca, ali lako se identifikuje sa Gavilanom:

”On je poput mnogih ljudi, taènije policajaca koje znam, a malo lièi i na mene. Sve što ima vezano je za tu kuæu, svi ga ispituju, ništa ne ide kako treba što je odlièan osnov za komediju“.

Film je režirao Ron Šelton, poznat po ”White Men Can't Jump” iz 1992. i ”Tin Cup“ iz 1996. godine, a sa njim na scenariju je radio Robert Souza, penzionisani detektiv koji je u film ukljuèio neka od liènih iskustava.

Džoš Hartnet je sa 25 godina ostvario zavidnu glumaèku karijeru, u kojoj se izdvaja lik Meta Eversmana u filmu ”Black Hawk Down“ 2001. godine. Hartnet kaže da je u prvo vreme bio zapanjen èinejnicom da radi sa glumcem uz koga je odrastao:

”Nisam mogao da kažem ni reè. Ja sam roðen odmah posle izlaska prvog dela rata zvezda, i svoju buduæiu maæehi i oca ja sam izveo na jedan od njihovih prvih sastanaka - išli smo da gledamo ”Povratak džedaja“, a o ”Indijani Džonsu“ da ne govorimo ... Onda sam upoznao Forda i shvatio koliko je otkaèen i, naravno, super smo se složili”.

Harison Ford takoð ima lepo mišljenje o svom mladom kolegi:

”On je odlièan! Ja sam poèeo da zaraðujem na filmu kada sam imao 35 godina, a on ima 25. Odlièno smo se zabavljali. On je visok, talentovan, devojèice ga vole. U stvari je naporan“.

U filmu "HOLLYWOOD HOMICIDE" Ford i Hartnet pokušavaju da razotkriju predsednika jedne rep izdavaèke kuæe, za koga veruju da stoji iza ubistva rep grupe. U filmu se u tom kontekstu, pojavljuju i prave rep zvezde u pravim i kameo ulogama: Dr. Dre, Korapt i Master Pi, a tu su i legende Gledis Najt, Dvajt Jokam i Ajseja Vašington .

XS
SM
MD
LG