Linkovi

Nastavak filma ”Brzi i žestoki” - 2003-06-09


Radnja filma “Prebrzi i još žešæi” smeštena je duboko u amerièku sub-kulturu, u kojoj posebno preraðeni motori i “nabudženi” automobili jurcju gradskim ulicama, u vidu neformalnih i protivzakonitih takmièenja.

Pol Voker igra jedinu ulogu koja je preuzeta iz originalnog filma. U filmu “Brzi i žestoki” on je glumio policajca iz Los Anðelesa, èiji je zadatak bio da se infiltrira meðu uèesnike tih uliènih trka. Ovoga puta, radnja se preselila u Majami, na Floridi. Lik koji Voker glumi je, u meðuvremenu, izgubio posao u policiji, ali još uvek deluje na strani zakona.

“Rad na ovom filmu je, mnogo više, zabava. Nauèite replike, pravite se da ste kul i pomalo se trkate. To je lepota rada na akcionom filmu. Ovo nije visoka nauka. Pokušavate da, što možete bolje, odradite posao i da se, tokom rada, zabavljate koliko god je to moguæe.”

Vin Dizel, koji je postao zvezda nakon prvog filma, odluèio je da ne radi na nastavku, tako da ulogu Vokerovog partnera, koga bije loš glas, ovoga puta igra zvezda rep muzike Tajriz Gibson

“Morali su da nas smiruju. Pol i ja smo zauzeli Majami – a kada to kažem mislim i na vreme kada nismo snimali. Išli smo na žurke, pratila nas je gomila devojaka, ludovali smo, jurcali smo kolima po ulicama Majamija. Obièno bi se, pred saobraæajnom policijom, izvlaèili reèima – samo probamo scenu. Baš nam je bilo lepo.”

U scenama trka uèestvuje i veliki broj seksi devojaka, tako da u nastavku “Prebrzi i još žešæi” igra i zanosna mlada glumica kubanskog porekla - Eva Mendez, koja glumi policajku èiji je zadataka da pazi na likove koje glume Voker i Gibson.

Reditelj Džon Singlton kaže da je bio klinac kada je upoznao prave uliène trkaèe u Los Andðelesu, ali napominje da je odluka da se radnja prenese na Floridu dodala novu dimenziju.

“Majami je božanstven zato što se u njemu ljudi sa istoène obale SAD susreæu sa latino amerikancima i evropljanima. Tako da na jednom mestu imate sve te razlièite vrste ljudi, a sve je u znaku zabave. Važno je izgledati dobro, a tu su svi ti razlièiti seksi ljudi. Majami je vrlo seksi.”

“Prebrzi i još žešæi” nastupa i Kris Bridžis, poznat pod svojim rep nadimkom LUDAKRIS, dok super model Devon Aoki celoj akciji dodaje i neophodnu dozu glamura.

XS
SM
MD
LG