Linkovi

Novi film Džimija Kerija - 2003-05-30


Kanadjanin Keri tumaèi Brusa Nolana, reportera lokalne televizije koji umesto oèekivanog unapredjenja dobija otkaz. Po izbacivanju sa posla, Nolan postavi famozno retorièko pitanje ”Bože, zašto ja?“ Nolan dobija priliku da 24 sata upravlja stvarima na zemlji. Medjutim, ispostavlja se da obavljanje ove dužnosti nije ni malo lako. Ovaj film je zapravo izraz zahvalnosti na onome što imamo.

Morgan Frimen, tumaè uloge Boga koji se u filmu pojavljuje u belom odelu, kaže da nije bilo toliko teško tumaèiti ovaj lik.

U ovoj ulozi Bog je prikazan kao obièna osoba koja govori kao mi, tako da sam ja na taj naèin i pristupio ulozi. Da sam uradio drugaèije, ne bi uspelo.

Nolanovu krajnje realistiènu i prizemljenu devojku tumaèi Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), jedna iz ekipe glumaca serije ”Friends“. Ona je simpatièna i pomalo naivna uèiteljica Grejs Koneli. O saradnji sa njom Džim Keri kaže:

Sjajno smo saradjivali zato što smo potpuno drugaèiji. Sa se lako predam i radim svasta, dok ona usmeri svoju pažnju i temeljno pristupa svemu. Ona je u ovom sluèaju bil akao sentar nekog toèka oko koga sam se ja neumorno okretao.

Moja postojanost koju je Keri tako lepo doèarao, zapravo je dolazila od straha. Stalno sam se pitala kako æu da se uklopim sa njim. Njegov pristup varira, tako da je bilo dana kada nisam znala šta da oèekujem.

"BRUCE ALMIGHTY" je režirao Tom Šedijak (Tom Shadyac) po scenariju Stiva Korena (Steve Koren) i Marka O Kifa (Mark O'Keefe) koji se potpisuju i kao producenti. Svi zajedno saradjivali su sa Kerijem u filmovima "ACE VENTURA, PET DETECTIVE" i "LIAR, LIAR."

XS
SM
MD
LG