Linkovi

Potpisano rešenje o izruèenju Simatoviæa - 2003-05-26


Za razliku od Simatoviæa, bivši šef srpske tajne policije Jovica Stanišiæ, èije isporuèivanje takoðe traži Haški sud, smešten je u Klinièki centar gde æe posle lekarskih pretraga biti procenjeno da li mu je neophodna hirurška intervencija. Od stava lekara zavisi kada æe Stanišiæ biti isporuèen Tribunalu u Hagu, rekao je ministar Ljajiæ.

A srpski ministar policije Dušan Mihajloviæ ocenio je da je konaèno poèela dvosmerna saradnja vlasti u Beogradu sa Haškim sudom pošto je glavni tužilac Karla Del Ponte prilikom nedavne posete donelaobimnu dokumentaciju o zloèinima poèinjenim 1991. godine na imanju Ovèara kod Vukovara. Tim povodom ministar Mihajloviæ je na konferenciji "Srbija posle vanrednog stanja" rekao da je trenutno u policijskom pritvoru 23 osobe i veæina njih povezana je sa ratnim zloèinima u Ovèari, a za nekolikonjih seosnovano sumnja da su direktni izvršioci tog zloèina.

Ministar Mihajloviæ izjavio je da je Srbija na dobrom putu a da za Vladu niko ne treba da brine jer je u dobrom stanju. I pored ovakve procene predsednik Demokratskog centra Dragoljub Miæunoviæ najavio je da æe pokrenuti inicijativu za razgovore u vladajuæoj koaliciji i Vladi Srbije oko strateški važnih pitanja kao što su javni istupi politièara iz vlasti, inicijative za samostalnu Srbiju i vanrednih izbora. Ko mimo dogovora bude kritikovao vladu ili DOS smatraæe se da je istupio iz vlade odnosno vladajuæe koalicije, rekao je Miæunoviæ.

Za više politièke odgovornosti zalaže se i ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahoviæ. Èini mi se da je u poslednjih nekoliko nedelja privredni ambijent u Srbiji bitno narušen, taènije èini mi se da je došlo do bitnog poveæanja rizika investiranja pa zato oèekujem da æe za trenutak zaboraviti politièka pripadnost bilo kojoj stranci, taènije, oèekujem da æe politièka odgovornost prevladati politièki populizam, rekao je ministar Vlahoviæ.

XS
SM
MD
LG