Linkovi

Dodeljene nagrade najboljim izvodjaèima kantri muzike - 2003-05-24


I ove kao i perthodne godine zvezda veèeri bio je Alen Džekson koji je osvojio nagrade za album godine i snimak godine, zahvaljujuæi svom albumu “Drive“.

”Mislio sam da sam sve ovo dobio prošle godine, ali drago mi je da sam dobio priznanje za album Drive, jer sadrži puno toga što mi je blisko.“

Po broju osvojenih nagrada, Džeksona je u stopu pratila grupa Raskal Flets, koja je pobedila u kategoriji pesma godine sa ”I’m Movin On” i osvojila nagradu za najbolju vokalnu grupu.

Dvostruki dobitnik bio je i Keni Èezni, koji je sa melodijom ”The Good Stuff“ osvojio nagradu za najbolji singl godine kao i prvu nagradu u kategoriji najboljeg vokaliste.

Nagrada u kategoriji najbolje vokalistkinje i ove godine je pripala Martini MekBrajd. Meðu dobitnicima nagrada su i Bruks i Den za duo godine, Keli Kofi, nekadašnja pratilja popularne Barbre Strajsend, i Džo Nikols za najbolje nove vokaliste, u ženskoj odnosno muškoj konkurenciji. Petoèlanoj grupi Emerson Drajv pripala je nagrada za najbolju novu muzièku grupu godine.

Troèasovnu, sveèanu dodelu nagrada u oblasti kantri muzike prenosile su mnoge televizijske stanice širom sveta, a specijalni prenos je organizovan i za amerièke trupe stacionirane u inostranstvu.

Veèe je završeno sa nekoliko neuobièajenih momenata. Dok je konferansije Vins Gil èitao nominacije za izvoðaèa godine, publika je buèno negodovala na pomen sastava Diksi Èiks, jer je èlanica grupe Natali Meins nedavno omalovažavala predsednika Buša, a kada je prozvan Tobi Keit, autor pesme ”Courtesy Of The Red White And Blue,” da doðe po nagradu niko se nije pojavio na bini. Konferansije je zatim objavio da je Keit nešto ranije napustio sveèanost.

XS
SM
MD
LG