Linkovi

Verena Tejlor  boravila u Podgorici - 2003-05-21


Novoizabrani predsjednik Crne Gore Filip Vujanoviæ, u svojstvu predsjednika republièke Skupštine, primio je u oproštajnu posjetu specijalnog izaslanika Generalnog sekretara Savjeta Evrope u Srbiji i Crnoj Gori Verenu Tejlor, koja mu je prenijela èestitke i pozdrave gospodina Valtera Švimera, generalnog sekretara Savjeta Evope, iskazujuæi zadovoljstvo što su predjednièki izbori održani u demokratskoj proceduri, navodi se u saopštenju iz Vujanoviæevog kabineta. Tejlorovu su primili i crnogorski premijer Milo Ðukanoviæ i portpredsjednik Vlade Dragan Ðuroviæ. Tokom razgovora potenciran je znaèaj prijema Srbije i Crne Gore u Savjet Evrope, kao znaèajan korak ka daljim evropskim integracijama.Verena Tejlor podržala je odluènost Vlade u sprovoðenju najavljenih reformi i obeæala pomoæ SE za takva nastojanja. Za to vrijeme, crnogorski zvaniènici saopštili su kada æe Crna Gora uplatiti svoje obaveze prema kasi državne zajednice. Novac namijenjen za finansiranje zajednièkih institucija biæe uplaæen kada se formira sud zajednice i predstavnici vojske formiraju struènu službu koja æe raditi poslove raèunovodstva i državnom trezoru dostavljati zahtjeve, rekao je danas pomoænik ministra finansija Duško Peroviæ:

'Nakon dogovora koji je postignut i nakon što su obezbijeðena sredstva, treba pripremiti odgovarajuæe procedure koje su neophodne da bi se krenulo sa implementacijom odnosno primjenom isplate sredstava. Ministarstvo finansija Crne Gore je spremno i može odmah da krene da isplatom, odnosno sa izmirivanjem svojih obaveza prema zajednici ukoliko nam dostave traženu dokumentaciju, odnosno ispoštuju odreðene procedure koje su predviðene Zakonom o trezoru Crne Gore'.

Peroviæ je dodao da je obavezu finsiranja državne zajednice Crna Gora predvidjela u iznosu od 40 miliona eura, pa æe, nakon ispunjenja potrebnih uslova, krenuti isplata mjeseènih tranši u iznosu od tri miliona i 200 hiljada eura.

XS
SM
MD
LG