Linkovi

Zatvorene diplomatske misije SAD u Saudijskoj Arabiji - 2003-05-20


Predstavnik amerièke ambasade u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu, kaže da æe ambasada i konzulati u Džedi i Dahranu biti zatvoreni nekoliko dana. Predstavnik Majkl Mejsi je izjavio da vlada Sjedinjenih Država preduzima preventivne mere u odgovor na izveštaj da bi uskoro moglo da dodje do novih teroristièkih napada.

”Ambasada nastavlja da prima uverljive informacije da su novi teroristièki napadi planirani na neodredjene mete u Saudijskoj Arabiji,“ rekao je Mejsi.

Gospodin Mejsi kaže da nije doneta odluka o tome kada bi ambasada i konzulati SAD mogli ponovo da budu otvoreni. Saudijski ministar inostranih poslova, Princ Saud Al Faisal, je rekao da je njegova zemlja pooštrila bezbednosne mere u oèekivanju novih napada. On je izjavio da je opasnost od daljih napada znatna.

Prošle nedelje, bombaši - samoubice su ciljali na državljane zapadnih zemalja u Rijadu i u marokanskom gradu Kazablanki, usmrtivši više od pedeset ljudi i ranivši stotine. U ponedeljak, saudijski i amerièki funkcioneri su izvestili da imaju nove obaveštajne podatke koji ukazuju da bi Osama bin Laden i teroristièka mreža Al kaida mogli da izvedu nove napade u Sjedinjenim Državama ili na amerièke interese u inostranstvu.

XS
SM
MD
LG