Linkovi

Predsednik Buš podneo dokumenta za ponovni izbor - 2003-05-17


Podnošenje dokumenata Federalnoj izbornoj komisiji omoguæiæe predsednikovom izbornom štabu da zapoène upošljavanje saradnika i prikupljanje novèanih priloga za sledeæu kampanju. Predsednik Buš je veæ odabrao nekoliko najviših funkcionera tog štaba, ukljuèujuæi direktora kampanje i šefa finansija. Što se tièe predsednikovog zvaniènog objavljivanja kandidature, predstavnik Bele kuæe Ari Flajšer rekao je da je taj dogadjaj ”daleko pred nama.“ Upitan juèe o tome, predsednik Buš je rekao da se sada više usredsredjuje na privredu:

”Amerièki naorod æe odluèiti da li zaslužujem drugi mandat ili ne,“ rekao je predsednik Buš. ”U medjuvremenu, usmeravam pažnju na to da pomognem ljudima da nadju zaposlenje. Time æu se baviti neko vreme. Želim da naša privreda bude snažna i robustna, kako bi naši sugradjani koji traže posao mogli da ga nadju.“

Bela kuæa se nada da æe pažnja Amerikanaca ostati usmerena ka popularnoj predsednikovoj ulozi vrhovnog komandanta u borbi protiv terorizma. Devetorica demokratskih potencijalnih kandidata nadaju se da æe ga poraziti tako što æe pažnju javnosti usmeravati ka teškoæama amerièke privrede.

XS
SM
MD
LG