Linkovi

14. maj, 1998. - Smrt Frenka Sinatre - 2003-05-14


14. maja 1998. godine u Los Andjelesu je umro glumac, pevaè i biznismen Frank Sinatra. Osamdeset-dvogodišnji Sinatra bolovao je od srca nekoliko godina. Rodjen je 1915. godine u državi Nju Džersi na istoènoj obali, a pravo ime mu je bilo Frensis Albert Sinatra.

Sinatra se uspeo do najviše pozicije u svakom segmentu industrije zabave. Pevao je pred publikom sa velikim bendovima, a kasnije je postao uspešan solo pevaè koji je otpevao nekoliko najpoznatijih pesama na svetu, glumio je u filmovima - mjuziklima i dramama, a nastupao je i na radiju i na televiziji. Sinatra je dobitnik brojnih nagrada Gremi - najzanèajnijih nagrada muzièke industrije, televizijske nagradu Emi, kao i nagrade Oskar za sporednu ulogu u filmu Freda Cinamana ”Odavde do veènosti“ iz 1953. godine.

Sinatra je bio pevaè kome su se divili ne samo zbog snažnog glasa i njegovog raspona, veæ i zbog sposobnosti da unese znaèenje u tekst pesama koje je izvodio. Zvali su ga ”The Voice“ - glas, ili - “Chairman of the Board (of Show Business)“ ili predsednik upravnog odbora šoubiznisa.

Na sahrani velikana Frenka Sinatre, 20. maja 1998. godine, jedina njegova pesma koja se mogla èuti bila je "Put Your Dreams Away".

XS
SM
MD
LG