Linkovi

Predsednièka kampanja bez tenzija - 2003-05-07


Samo povremene varnice ukazuju na to kakve su bile sve prethodne, pa i predsjednièke kampanje. Predsjednièki kandidat vladajuæe koalicije Filip Vujanoviæ sveo je kampanju na razgovore sa opštinskim aktivistima i nastu-pe u lokalnim medijima, a kandidat liberalnog saveza Miodrag Živkoviæ koristi nešto masovnije skupove, dok nezavisni kandidat Dragan Hajdukoviæ nastupa jedino u besplatnim terminima na medijima. Pri tome, Živkoviæeva kampanja je uglavnom svedena na kritiku aktuelnog režima, što je uèinio i u Budvi:

”Veæina graðana zna da se iza njihove evropske Crne Gore krije kleptokratska, mafijaška, pophlepna,neobuzdana, Crna Gora organizovanog kriminala,“ rekao je Živkoviæ.

Suprotno od njega, Vujanoviæ govori o aktuelnoj politièkoj i privrednoj situaciji, kao i sinoæ u Danilovgradu, istièuæi potrebu da se Evropskoj uniji objasni nemoguænost dogovora oko svih elemenenata harmonizacije odnosa izmeðu Crne Gore i Srbije:

”Saopštimo Evropi da se nijesmo dogovrili i da želimo po svim carinskim pozicijama da objasnimo koju bi to štetu nanijelo Srbiji i Crnoj Gori ako bi se odmah te stope harmonizovale.“

Više od same kampanje javnost interesuje hoæe li èlanice sada veæ bivše opozicione koalicije za promjene podržati predsjednièkog kandidata liberala, buduæi se nijesu mogle dogovriti oko sopstvnog. O tome je, kaže za naš program portparol SNP Dragan Koprivica, Glavni odbor te stranke zauzeo stav da æe svoje biraèe podržati ako se odluèe da izaðu ili ne izaðu na izbore 11. maja, a da oni koji izaðu imaju na umu da su u pitanju dva režimska kandidata, a da je ”Miodrag Živkoviæ na ovim izborima jedini opozicioni kandidat i protivnik DPS režima.“

Najavljeno je da æe sjutra svoj stav saopštiti Narodna i Srpska narodna stranka.

XS
SM
MD
LG