Linkovi

Amerièki predsednik Džordž Buš izrazio je uverenje da æe amerièke snage pronaæi oružje za masovno uništavanje u Iraku - 2003-05-03


Amerièki predsednik Džordž Buš izrazio je uverenje da æe amerièke snage pronaæi oružje za masovno uništavanje u Iraku. To je izjavio danas na svom ranèu u Krofordu, u Teksasu gde se sastao sa australijskim premijerom Džonom Hauardom. Iz Kroforda izveštava novinar Glasa Amerike, Skot Sterns: Predsednik Buš kaže da amerièki vojnici i dalje tragaju za hemijskim i biološkim oružjem u Iraku. Pretnja da je bivši iraèki predsednik Sadam Husein mogao da pomogne teroriste takvim oružjem bio je jedan od kljuènih razloga koje je amerièki predsednik iznosio u prilog invazije Iraka. Iako do sada nije pronaðeno nikakvo slièno oružje, predsednik Buš je izrazio uverenje da æe biti pronaðeno pošto æe sami Iraèani -- kako je rekao -- pružiti informacije da bi pomogli amerièkim snagama da otkriju gde je to oružje sakriveno.

“ Èitavih deset godina radio je na tome da inspektori ne mogu da pronaðu oružje. Irak je zemlja velièine Kalifornije i prepun je tunela, peæina i raznih drugih kompleksa. Naæiæemo oružje. Samo je pitanje vremena”.

Predsednik je to izjavio na svom ranèu u Teksasu gde su on i australijski premijer Džon Haurd razmatrali pitanje severnokorejske nuklearne pretnje i mirovnih napora za Bliski Istok. Takoðe su razgovarali o suzbijanju pretnje terorizma u Indoneziji.

XS
SM
MD
LG