Linkovi

Samoubilaèki napad u predgarðu Tel Aviva - 2003-04-30


U napadu koji je, kako izgleda, izvršio bombaš-samoubica u popularnom tel avivskom restoranu, poginulo je najmanje troje, a ranjeno je preko 30 ljudi.

Taj napad se dogodio samo nekoliko èasova nakon što je palestinska skupština ukazala poverenje novoj vladi, na èijem èelu se nalazi premijer Mahmud Abas, koji osuðije terorizam i tvrdi da æe zauzdati militantne grupe. Donosimo izveštaj novinarke Glasa Amerike, Sonje Pejs.

Policija je saopštila da se bombaš-samoubica digao u vazduh ispred kafiæa “Kod Majka”, na obali Mediterana, oko jedan ujtru po lokalnom vremenu. Taj kafe, koji je popularno mesto okupljanja, nalazi se na južnom obodu grada, blizu amerièke ambasade. Eksplozija je uništila prednji deo restorana.

Policija navodi da bombaš nije uspeo da uðe u sam kafiæ. Ambilantna kola su odmah dojurila na mesto eksplozije. Ovaj napad se dogodio samo nekoliko sati nakon što je palestinski parlament ukazao poverenje premijeru Mahmudu Abasu i njegovoj novoj vladi.

U govoru, koji je održao pred parlamentom, gospodin Abas je osudio terorizam i zarekao se da æe obuzdati proizvodnju nedozvoljenog oružja. Militantne grupe, poput Islamskog Džihada i Hamasa, rekle su da æe nastaviti napade protiv izraelskih ciljeva.

XS
SM
MD
LG