Linkovi

Debi amerièkog glumca Meta Dilona - 2003-04-27


Met Dilon tumaèi lik Džimija Kremnisa (Jimmy Cremmins), prevaranta koji bežeæi od zakona stiže u Pnom Pen, gde pronalazi svog ”kolegu“, partnera i mentora, Marvina, koga tumaèi Džejms Kan (James Caan). Džimi pokušava da se snadje u zemlji velikih kontrasta, ali takodje mora da izabere izmedju lojalnosti i moralnosti, iskvarenosti i popravke. Met Dilon je napisao scenario za film “Grad duhova“ pošto je saznao kako se èlanovi iseljenièke zajednice odnose prema medjunarodnim beguncima koji u tu zemlju dolaze zbog nedostatka Zakona o izruèenju. ”Najteže od svega mi je bilo da nadjem glumca za ulogu Soka - vozaèa rikše i mog vodièa po Kambodži. Znao sam da æe to na kraju biti neki naturšèik. U Kaliforniji postoji znaèajna populacija Kambodžanaca, ali nema mnogo profesionalnih glumaca; postoji mnogo azijskih glumaca, ali nisu imali taj kambodžanski ”šmek““.

Dilon je glumca pronašao medju taksistima u Pnom Penu: Serejvut Kem (Sereyvuth Kem) je imao slièna životna iskustva kao i lik koga tumaèi. Po reèima reditelja Meta Dilona, on se prirodno izdvojio iz gomile taksista, njegov engleski je bio dobar, a on sam je bio vrlo otvoren, zabavan i videlo se na prvi pogled da je veoma bistar. ”To su bile i odlike lika koga je trebalo da glumi, a te osobine je on imao prirodno“, kaže Met Dilon.

U glumaèkom ansamblu sastavljenom od meðunarodnih glumaca su i francuski glumac Žerar Depardje, koji tumaèi Emila, ”sumnjivog“ vlasnika hotela, švedski glumac Stelan Skarsgard, koji tumaèi Kaspera, èlana kriminalnog lanca koji radi za obe strane i britanska glumica Nataša MekElhon, koja tumaèi Spfi, arheologa volontera koji pomaže u obnovi drevnih hramova u Kambodži.

XS
SM
MD
LG