Linkovi

Amerièki ambasadori posetili Podgoricu - 2003-04-21


Razlog posjete dvojice ambasadora Podgorici je upoznavanje ambasadora Rosina sa politièkim prilikama u Crnoj Gori. Montgomeri i Rosin najprije su razgovarali sa predsjednikom crnogorskog parlamenta Filipom Vujanoviæem, potom sa liderima opozicije Predragom Bulatoviæem, Draganom Šoæem i Miodragom Živkoviæem i konaèno, kasno veèeras i sa crnogorskim premijerom Milom Ðukanoviæem. Nakon razgovora, iz kabineta vršioca dužnosti predsjednika Republike Filipa Vujanoviæa, saopšteno je da je razgovor bio posveæen dorim uèincima saradnje državnih organa Crne Gore i Hrvatske, uz perspektivu daljeg ukupnog razvoja. Zajednièki je ocijenjeno da to treba da bude primjer saradnje u regionu, stoji na kraju saopštenja. Odgovarajuæi na novinarsko pitanje da li zna da je neko iz Crne Gore, kako je to pisala ovdašnja štampa, prodavao oružje Iraku, ambasador Montgomeri je kratko odgovorio da u ovom trenutku nema nikakvih saznanja u vezi sa tim.

Inaèe, tema dana u Crnoj Gori je izjava dvojice lidera Narodne stranke da koalicija Zajedno za promjene – više ne postoji. To je u današnjoj dnevnoj štampi izjavio potpredsjednik NS Predrag Popoviæ, a potvrdio predsjednik NS Dragan Šoæ:

'Naprosto, konstatujemo jednu èinjenicu. Sada se postavlja pitanje: da li je za rušenje kuæe odgovoran onaj ko je vidio srušenu kuæu i rekao: kuæa je srušena, ili oni koji su tu kuæu srušili'.

Predsjednik SNS Božidar Bojoviæ rekao je tim povodom da se koalicioni savez ne može rušiti neozbiljnim izjavama:

'Mi insistiramo na poštpovanju principa odgovornosti i zvaniènoga stava-dakle, zvanièno, onako kako je potrebno da se odgovorni ljudi ponašaju. Postoji koalicioni ugovor i prema njemu se trebamo ponašati. Pa, ne može se valjda koalicija rušiti na osnovu nekih izjava i na osnovu rekla-kazala'.

Predsjednik SNS, inaèe, ostavio je otvorenom moguænost da ta stranka na predsjednièkim izborima podrži kandidata LS-a Miodraga Živkoviæa.

XS
SM
MD
LG