Linkovi

Žandarmerija aktivno ukljuèena u razbijanje klanova - 2003-04-18


Pripadnici žandarmerije su, po reèima generala Radosavljeviæa, tokom ovih operacija pronašli veæu kolièinu oružja, novca, zlata, automobila, kao i više od jednog kilograma heroina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je saopštilo i da je dobilo prijavu o planiranju atentata na srpskog ministra pravde tokom njegove posete opštinskom sudu u Kovinu. Policija je preduzela operativne mere koje nisu potvrdile navode iz prijave, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Šef Misije OEBS u Srbiji i Crnoj Gori ambasador Mauricio Masari, izjavio je da eksperti OEBS prilikom posete zatvorenicima uhapšenima u akciji suzbijanja organizovanog kriminala u Srbiji nisu registrovali nijedno "znaèajnije" kršenje prava, ni "posebno negativne" èinjenice u vezi s njihovim položajem.

Savezni ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajiæ, koji je juèe posetio Centralni zatvor u Beogradu i došao do sliènog zakljuèka kao i eskperti OEBS-a, izjavio je danas da ovo ministarstvo namerava da zajedno sa nevladinim i meðunarodnim organizacijama formira komisiju, koja æe ispitivati sva kršenja ljudskih prava za vreme vanrednog stanja.

A predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljub Miæunoviæ je izjavio da je posle ukidanja vanrednog stanja realno oèekivati meðusobne sukobe na politièkoj sceni Srbije koje æe imati verbalni karakter. Miæunoviæ je rekao i da je nezadovoljan pretnjama koje predstavnici policije upuæuju politièkim liènostima.

Po oceni Miæunoviæa ukidanja vanrednog stanja treba oèekivati do kraja ovog meseca, dok je, da podsetimo, premijer Zoran Živkoviæ pre nekoliko dana najavio da bi vanredno stanje moglo biti ukinuto veæ tokom iduæe nedelje.

XS
SM
MD
LG