Linkovi

Predsednik Buš o situaciji u Iraku - 2003-04-09


Predsednik Buš kaže da je zadovoljan napretkom vojne kampanje u Iraku. Medjutim, istovremeno, on je upozorio da je opasnost još uvek prisutna. Više detalja o tome poslala je izveštaè Glasa Amerike iz Bele kuæe, Pola Vulfson:

Predstavnik Ari Flajšer je rekao da je predsednik bio ohrabren kad je èuo za proslave u nekim delovima Bagdada, kada su amerièke snage doprle do centra glavnog grada Iraka. Istovremeno, on je rekao da predsednik Buš želi da podseti amerièki narod da je Irak opasno mesto i da je koalicija još uvek u sred ratnog vihora.

Ari Flajšer je to rekao dok su TV mreže prikazivale video snimke veselih Iraèana koji slave u nekim delovima glavnog grada, pomešane sa snimcima pljaèki i prenosom uživo sporadiène razmene vatre. Flajšer je te proslave nazvao ”snažnom potvrdom želje èoveèanstva da bude slobodno“. Medjutim, on je rekao da snimci na televiziji predstavljaju samo ono što kamera može da zabeleži u datom trenutku, dodajuæi da je glavna stvar ”biti oprezan“, i istovremeno upozorivši medije i javnost da ne oèekuju da je sve završeno. Isti komentar se mogao èuti u Nju Orleansu, u saveznoj državi Luizijani, gde je potpredsednik Dik Èejni rekao grupi novinskih urednika da ne može da predvidi sa izvesnošæu kada æe se rat završiti. On je rekao da još puno toga tek treba uèiniti.

XS
SM
MD
LG