Linkovi

Crna Gora još nema kandidata za predsednika - 2003-04-01


Elekrtièna energija je od danas skuplja za preko 23 odsto, na osnovu ranije odluke Vlade Crne Gore, prema kojoj æe domaæinstva plaæati kilovat struje 4,4 centa. Istovremeno poskupio je i hljeb, kako javljaju mediji, od 20 do 35 odsto, a uskoro se oèekuje i poveæanje cena mljeènih proizvoda i nekih drugih artikala, jer je danas poèela i primjena zakona o porezu na dodatu vrijednost, po jedinstvenoj stopi od 17 odsto. Ako se tome doda i nedavno poskupljenje naftnih derivata, onda je jasno sa kakvim se problemom susrijeæu, ionako osiromašeni crnogorski graðani.

U brojnim anketama elektronskih medija graðani, razumljivo, izražavaju i strah i ogorèenje, a Olga Nikèeviæ iz udruženja za zaštitu potrošaèa kaže:

”Što se tièe ovoga PDV-a i njegove primjene, znaèi, prilikom formiranja cijena, ne bi trebalo dratièno da utièe na pad standarda potrošaèa.“

Meðutim Nikèeviæeva strahuje da bi, slijedeæi dosadašnju praksu, trgovci i poslodavci mogli zloupotrijebiti ovu situaciju.

U meðuvrmenu, crnogorska opzicija nije uspjela da se dogovori oko zajednièkog predsjednièkog kandidata, a mediji prenose da je lider SNP-a Predrag Bulatoviæ predložio èelnicima stranaka Koalicije za promjene da zajednièki kandidat bude poslanik SNP-a, inaèe nestranaèka liènost, Zorica Tajiæ Rabrenoviæ.

Potpredsjednik SNP-a Srða Božoviæ, meðutim, na današnjoj konferenciji za novinare, nije želio da o tome govori:

”Saglasno odluci vrha Koalicije oko toga ja neæu davati nikavu izjavu,“ rekao je on. ”O važnijim stvarima s tim u vezi ja æu vas, ili neko iz partije informisati kad se budu stekli uslovi za to.“

XS
SM
MD
LG