Linkovi

Generalni sekretar Anan o pomoæi Ujedinjenih nacija - 2003-03-26


Savet bezbednosti UN-a održava konsultacije iza zatvorenih vrata o nastavku humanitarne pomoæi Iraku putem programa Ujedinjenih nacija nafta za hranu. Generalni sekretar UN-a Kofi Anan kaže kako je uveren da æe Savet bezbednosti pronaæi naèin da raspodeli hranu i druga dobra iraèkom narodu putem programa nafta za hranu.

“Oni žele da stave potrebe ljudi u centar svega što sada èinimo i stoga ne sumnjam da che Savet doæi do pozitivnog zakljuèka povodom programa nafta za hranu“.

Generalni sekretar Anan kaže da je sve više zabrinut zbog civilnih žrtava nakon tvrdnji Iraka da su amerièke rakete možda pogodile jednu stambenu èetvrt u Bagdadu i dodaje da želi da ponovo podseti zaraæene strane da su odgovorne za sudbinu civilnog stanovništva. Gospodin Anan se takodje sastaje sa šefovima humanitarnih agencija Ujedinjenih nacija u cilju diskusija o implementaciji njihovih alternativnih planova. On istièe da su humanitarne agencije spremne da se vrate u Irak da nastave svoj posao èim to situacija omoguæi.

XS
SM
MD
LG