Linkovi

Još se èeka na Lekiæev odgovor - 2003-03-25


Potpredsjednik SNP Zoran Žižiæ na današnjoj pres konferenciji, najavio je Lekiæev odgovor do sjutra, a ukoliko pozitivnog odgovora ne bude, opozicija æe na predsjednièkim izborima kandidovati nekog od lidera tri stranke, èlanice koalicije Zajedno za promjene:

“Oèekuje se da u sriijedu g. Lekiæ odgovori. Do sada nije bilo nikakvog odgovora.Ukoliko g. Lekiæ ne odgovori, onda æe Koalicija odrediti ko je to ko bi mogao biti predsjednièki kandidat, odnosno neko od lidera Koalicija, a to neæu bit ja.“ rekao je Žižiæ.

Ambasador bivše SR Jugoslavije u Rimu Miodrag Lekiæ, navodno je naèelno veæ prihvatio kandidaturu, ali æe odluku saopštiti ujutro. Sporan je model promocije predsjednièkog kandidata koji bi nastupao sa nezavisnih pozicija, a na terenu imao logistièku podršku opozicije.

Lekiæ je, takodje, u telefonskom kontaktu sa predsjednikom SNP Predragom Bulatoviæem tražio i da koalicija Za promjene podmiri troškove kampanje.

Za to vrijeme, u DPS-u su sigurni da æe na predsjednièkim izborima trijumfovati njihov kandidat, Filip Vujanoviæ, rekao je danas u izjavi za javnost poslanik te stranke Rajko Kovaèeviæ:

“Èitava farsa oko predsjednièkog kandidata koalicija Zajedno za Jugoslaviju i èekanje na telefonski ogovor iz Italije na najbolji naèin demantuje lidere opozicije i njihovo ranije opravdanje da su se na bojkot decembarskih izbora odluèili zbog toga što nijesu postojali demokratski uslovi za njihovo održavanje. Svima je postalo jasno da lideri Koalicije ZZJ nijesu htjeli da prihvate izazov jer su bili svjesni da æe doživjeti poraz. Upravo to je razlog zbog kojeg se ovoga puta Predrag Bulatoviæ, Dragan Šoæ i Božidar Bojoviæ kriju iza nestranaèkog kandidata. U DPS nema dilema: veæ sada je više nego izvjesno da æe 11. maja trijumfovati predsjednièki kandidat Crne Gore g. Filip Vujanoviæ,“ rekao je Kovaèeviæ. Time ce biti zaokružene sve institucije sistema i nakon niza godina politièkih kriza, napokon æemo moæi da se posvetimo ekonomskom razvoju i rješavanju životnih pitanja gradjana, zakljuèio je Kovaèeviæ.

XS
SM
MD
LG