Linkovi

Ambasador Montgomeri traži od Crne Gore da podrži Srbiju - 2003-03-19


Od znaèaja je za cio region da se vlastima u Srbiji pruži podrška za konsolidovanje stanja u zemlji i nastavak reformskog kursa - saopšteno je nakon razgovora amerièkog ambasadora u Beogradu sa crnogorskim premijerom Milom Djukanoviæem. Montgomeri se povodom aktuelnih zbivanja u Srbiji zapitao hoæe li tamošnje vlasti moæi da nastave procese koje je poèeo premijer Djindjic:

“On je bio pokretaèka snaga za demokratiju i stabilnost u Srbiji i pitanje je hoæe li trenutno rukovodstvo u Srbiji moæi da nastavi njegovim putem i da nastavi procese koje je on poèeo”, rekao je amerièki ambasador.

Ambasador Montgomeri istakao je da je medjunarodna zajednica obavezna da Srbiji obezbijedi svu moguæu pomoæ i podršku da bi u tom poslu uspjela. Kako je saopšteno iz kabineta premijera Djukanoviæa, na toj liniji posebnu ulogu imaju i novoformirani organi državne zajednice.

Tokom današnje posjete, ambasador Monmtgomeri razmijenio je i mišljenja sa svojim sagovornicima o daljim koracima Crne Gore:

“Mi smo sa premijerom Djukanoviæem i njegovim saradnicima dugo razgovarali o programu pomoæi SAD vladi Crne Gore”.

Montgomeri je istakao da je u Crnu Goru došao tim koji u saradnji sa vladom Crne Gore radi na obezbjedjivanju crnogorskih granica. Dogovoreno je i da se eksperti dvije vlade usaglase oko buduæih projekata, a razmatrane su i moguænosti za efikasnije uskladjivanje amerièke pomoæi Crnoj Gori sa prioritetima crnogorske izvršne vlasti.

XS
SM
MD
LG