Linkovi

U RS se ne oèekuju pogoršanje bezbednosne situacije - 2003-03-14


Ministar inostranih poslova BiH Mladen Ivaniæ izjavio je da je ubistvo Zorana Ðinðiæa tragièan dogaðaj za Srbiju koja je izgubila lidera te da nakon njega treba krenuti u odluèan obraèun, a organizovanim kriminalom. ”Zaista oèekujem da se konaèno shvati da se protiv organizovanog kriminala ne bori rjeèima i halabukom nego konkretnim potezima i razbijanjem njihovih mreža. Oèigledno je da je organizovani kriminal najveæe zlo i da on stoji iza ovoga što se desilo u Srbiji“, rekao je Ivaniæ.

Ivaniæ je kaza da ne oèekuje da bi lica koja su povezana sa Ðinðiæevim ubistvom mogla potražiti utoèište na podruèju Republike Srpske dodavši da se ti ljudi ovdje ne bi osjeæali sigurni.

A direktor Interpola BiH Brane Peæanac danas je saopštio da se na teritoriji BiH ne nalaze lica umiješana u ubistvo srbijanskog premijera kako je to sumnjao Interpol Beograd.

”Po prijemu te informacije Interpl Sarajevo obavijestio je MUP RS, federacije BiH, Distrikta Brèko i Državne graniène službe. Provjerom na terenu od ovih ministarstava smo dobili negativne odgovore i takav odgovor proslijedili kolegama u Intrepol Beograd.

Vlada Republike Srpske donijela odluku da se subota 15. mart dan sahrane Zorana Ðinðiæa proglasi danom žalosti u ovom entitetu.

XS
SM
MD
LG