Linkovi

Državni sekretar Kolin Pauel upisao se u knjigu žalosti povodom atentata na Zorana Ðinðiæa - 2003-03-13


”Zahvalan sam što mogu ponovo, u ovom javnom forumu, da izrazim sauèešæe Srbima zbog gubitka jedinstvene liènosti. Dobro sam ga upoznao: tokom protekle dve godine mnogo puta je bio u mom kabinetu, mnogo puta smo vodili telefonske razgovore o procesu sertifikacije, o izruèenju kriminalaca, o njegovim naporima da se suoèi sa erom posle Miloševiæa,“ rekao je Kolin Pauel.

”Bio je to jedan od najpredanijih zvaniènika u službi svog naroda i svoje zemlje koje sam ikada sreo. Svima æe nedostajati.“

”Medjutim,“ nastavio je Pauel, ”ulazimo u vreme neizvesnosti. Oni su morali da preduzmu neke hitne korake kako bi stabilizovali situaciju i krenuli protiv atentatora i kriminalnih organizacija kojima te ubice pripadaju. Moje osoblje intenzivno radi sa našim prijateljima u Evropi kako bismo bili spremni da pomognemo Srbiji na svaki moguæi naèin, dok srpske vlasti pokušavaju da se regrupišu i sastave vladu koja æe moæi da se uhvati u koštac sa ovom situacijom. Ne znam kako æe se stvari dalje odvijati, ali mislim da se u regionu -- u kojem su, kako smo mislili, stvari poèele da se sredjuju -- pojavio nov momenat neizvesnosti i ranjivosti. Tamošnju situaciju pomno pratimo,“ rekao je amerièki državni sekretar Kolin Pauel.

XS
SM
MD
LG