Linkovi

Klinton i Dol kao TV voditelji - 2003-03-07


Politika vrvi èudnim sponama i nagodbama, pa to važi i za televizijske politièke programe. Zato ne iznenadjuje vest da æe bivši predsednik Bil Klinton i bivši senator Robert Dol, tokom 10 narednih sedmica, jednom nedeljno imati TV duel u okviru redovnog programa mreže Si Bi Es ”60 minuta“.

Taj program je poèeo da se emituje davne 1968. i od tada ništa nije izgubio od svoje popularnosti. Bivši predsednik Klinton je izjavio za pomenutu TV mrežu da æe u duelu, u okviru kojeg æe on i senator Dol imati naizmenièno po minut vremena, obojica iznositi argumente i protivargumente o bilo kojoj aktuelnoj temi dana:

”Mislim da Bob i ja to èinimo iz istog razloga. Nadamo se da æemo civilizovanom diskusijom, koja æe èesto mada ne uvek biti iznošenje opreènih stavova, pomoæi ljudima da bolje razumeju mnoge stvari koje se dešavaju u njihovom okruženju.“

Mada je Bil Klinton porazio Boba Dola na predsednièkim izborima 1996., bivši senator Dol ukazuje da se njih dvojica dobro slažu i predvidja da æe uprkos neslaganju njihovih stavova, dueli biti vrlo - uljudni:

”Dobro poznajem predsednika Klintona. Uprkos svim razmimoilaženjima, mnogo toga smo zajedno uradili. Mislim da æe to biti dobri dueli jer - biæemo ”tvrdi“ u svojim pogledima, izazivaæemo jedan drugoga -- ali neæemo biti neprijateljski nastrojeni. Možda æemo navesti ljude da razmisle o onome što kažemo.“

Prvi segment duela biæe prikazan u emisiji ”60 minuta“ u nedelju. O èemu æe Klinton i Dol debatovati? Možemo samo da nagadjamo, jer su obojica odbili da otkriju temu svog prvog verbalnog okršaja.

XS
SM
MD
LG