Linkovi

Najavljeno hapšenje osumnjièenih za ratne zloèine - 2003-03-07


Srpski ministar policije Dušan Mihajloviæ obeæao je na konferenciji za novinare skoro hapšenje oficira bivše JNA optuženih za ratne zloèine u Vukovaru Veselina Šljivanèanina i Miroslava Radiæa. Ta gospoda su odmetnici od zakona i pravde, neæe da se odazovu na poziv suda i isu na svojim kuænim adresama, što znaèi da su u bekstvu i policija za njima intenzivno traga, rekao je Mihajloviæ, dodajuæi da je pitanje dana kada æe oni biti pronaðeni i predati nadležnom sudu.

Mihajloviæ je istakao da ne postoje podaci da se general Ratko Mladiæ nalazi u Srbiji. I potpredsednik Demokratske stranke i još važeæi savezni ministar policije Zoran Živkoviæ, takoðe je izjavio da ne postoje nikakvi dokazi da se Mladiæ nalazi u Srbiji ili Crnoj Gori.

A povodom juèerašnje izjave ministara pravde Srbije i Crne Gore Vladana Batiæa i Željka Šturanoviæa da æe u državnoj zajednici Srbija i Crna Gora za saradnju sa Haškim sudom biti zaduženo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, ministar tog resora Rasim Ljajiæ rekao je da još ne postoji nikakav dogovor o tome i izrazio uverenje da æe saradnja sa Haškim tribunalom biti u nadležnosti Nacionalnog komiteta za saradnju i Ministarstva spoljnih poslova. Sve æe biti jasnije pošto Savet ministara precizno definiše nadležnosti svakog ministarstva, ali okvir koji sam naveo stoji u Ustavnoj povelji, rekao je ministar Ljajiæ.

XS
SM
MD
LG