Linkovi

Uhapšeni teroristi predati Sjedinjenim Državama - 2003-03-04


Pakistan je saopštio da je uhapšeni glavni organizator teroristièkih napada od 11. septembra 2001. godine, predat Sjedinjenim Državama radi daljeg ispitivanja. Iz Islamabada izveštava dopisnik Glasa Amerike, Ajaz Gul.

Pakistanski funkcioneri kažu da su Kuvajæanin Kalid Šaik Mohamed, za koga se smatra da je jedan od vodja al-Kaide, i njegov kolega iz Somalije vazdušnim putem prebaèeni u amerièki logor za internaciju u susednom Avganistanu. Amerièki zvaniènici tek treba da se oglase povodom ovog pakistanskog saopštenja. Dvojica osumnjièenih terorista uhapšena su u jednoj kuæi, nedaleko od pakistanske prestonice, u subotu, zajedno sa jednim lokalnim stanovnikom.

Pakistanski federalni ministar informisanja Šaik Rašid Ahmed rekao je za glas Amerike da je Pakistan predao Kalida Šaika Mohameda i njegovog kolegu Sjedinjenim Državama, pošto je obavio potrebnu istragu. On je dodao da je uhapšeni Pakistanac, Ahmed Kadus, još uvek u zemlji i da æe mu biti sudjeno pred lokalnim sudom zbog povezanosti sa teroristièkom mrežom al-Kaida.

XS
SM
MD
LG