Linkovi

DPS æe podržati izbor Miæunoviæa - 2003-02-28


Tako æe, osim ranije potvrdjene kandidature Svetozara Maroviæa za predsjednika nove državne zajednice, od dva resora koji u Savjetu ministara pripadaju Crnoj Gori, DPS imati svog ministra za spoljne ekonomske odnose, kao i potpredsjednika skupštine državne zajednice.

Portparol DPS Predrag Sekuliæ saopštio je danas da je sa koalicionim partnerom DPS-a, Socijal-demokratskom partijom dogovoreno da jedan resor u buduæem Savjetu ministara pripadne toj partiji: “Prema dogovoru koji imamo sa našim koalcionim partnerom SDP-om, njihovo kadrovsko rješenje æe pokriti resor unutrašnje ekonomske trgovine.”

Portparol SDP Branislav Raduloviæ rekao je da je ta partija odredila da njen ministar u Beogradu bude Amir Nurkoviæ, bankar iz Rožaja, inaèe doskorašnji zamjenik šefa trgovinsko-informativne misije Crne Gore u Sarajevu:

“To je pozicija ministra za untrašnje ekonomske odnose i gospodin Nurkoviæ æe ubuduæe obavljati tu dužnost”.

Za to vrijeme, crnogorska opozicija veæ razmišlja o skorašnjem ponavljanju predsjednièkih izbora. Andrija Mandiæ, funkcioner SNS, rekao je da bi Miodrag Lekiæ bio najbolji izbor, jer bi za njega glasale sve opozicione snage u Crnoj Gori:

“Kandidat bilo koje opozicione stranke, pod uslovom da sve opozicione stranke stanu iza njega, može objediniti te opozicione glasove. SNS smatra da je veæi iskorak ako nadjemo kandidata, odnosno podržimo kandidata, koji ima šanse da udje u biraèko tijelo DPS-a i to smatramo kao bolju varijantu”.

Mandiæ je dodao da æe na predsjednièkim izborima stranaèki interesi biti u drugom planu i dodao da i kod Lekiæa postoji ambicija da se na izborima kandiduje kao nestranaèki kandidat. No, liberali, na èije glasove opozicija takodje raèuna, za predsjednika Republike, kako navodi dnevnik Vijesti, predlažu doskorašnju predsjednicu crnogorskog parlamenta Vesnu Peroviæ, jer smatraju da je ona bolje kadrovsko rješenje od Miodraga Lekiæa ili Predraga Bulatoviæa.

XS
SM
MD
LG