Linkovi

Racija protiv prodavaca pribora za korišæenje droge - 2003-02-25


Sekretarijat za pravosuðe je saopštio da je 55 lica optuženo za trgovinu ovim priborom. Inventar ukupno 45 firmi koje su se bavile ovom vrstom biznisa - od Pensilvanije do Kalifornije - je zaplenjen. Prema amerièkom zakonu, prodaja proizvoda koji su uglavnom namenjeni za korišæenje narkotika poput marihuane i kokaina je krivièno delo. U to su ukljuèeni predmeti kao tzv. ”voter pajp“ - specijalne lule za pušenje marihuane i hašiša, kao i minijaturne kašièice i merice za kokain. Amerièki sekretar za pravosuðe Džon Eškroft (John Ashcroft) je izjavio da su mete današnje racije firme koje su dovele do, kako je rekao, ”eksplozije“ prodaje pribora za korišæenje droge na Internetu:

”Dovoljna je nevolja za roditelje kad otkriju da prodavnice sa tim ilegalnim proizvodima možda rade u njihovom susedstvu. Meðutim, još je gore kada roditelji shvate da pomoæu ”klika“ kompjuterskim mišem, deèija soba ili fakultetska spavaonica mogu postati izlog u kojem se trgovci oglašavaju, reklamiraju i prodaju svoje ilegalne proizvode.“

Eškroft kaže da æe mušterije koje žele da posete neke od omiljenih web-sajtova sa ovim proizvodima biti veoma iznenaðene narednih dana. One æe biti automatski preusmerene na web-stranicu amerièke Administracije za suzbijanje narkotika.

XS
SM
MD
LG