Linkovi

Predsednik Buš o unutrašnjoj bezbednosti - 2003-02-15


Predsednik Buš je rekao da je njegova odluka o podizanju stepena opasnosti od teroristièkog napada bila namenjena pre svega službama za sprovodjenje reda i zakona, radi pojaèavanja predostrožnosti i mera bezbednosti kraj potencijalnih meta. On je ponovo pozvao Amerikance da nastave sa normalnim životom imajuæi na umu da vlasti na svim nivoima èine sve za spreèavanje još jednog napada:

”Naša zemlja se sprema za razne vrste opasnosti, koje - nadamo se - nikada neæe doæi. Mnoge od tih opasnosti su nepoznate i uznemirujuæe. Ali najbolji naèin za odbranu jeste da ih anticipiramo i da koncentrisano i odluèno delujemo protiv njih.“

Predsednik Buš je pozvao Kongres da odobri skoro 6 milijardi dolara kako bi se što pre pripremila dovoljna kolièina vakcina i ostalih lekova protiv velikih boginja, antraksa, botulotoksina, ebole i kuge. U svom odgovoru, demokrate u Kongresu kažu da predsednikov predlog budžeta ne predvidja dovoljno sredstava za lokalne vatrogasne i spasilaèke ekipe, koje æe najverovatnije prve stiæi na mesta moguæih teroristièkih napada.

XS
SM
MD
LG