Linkovi

Egipat poziva Irak da saradjuje sa UN - 2003-01-28


Egipatski predsednik, Hosni Mubarak, je upozorio Bagdad da mora u potpunosti da saradjuje sa vojnim inspektorima UN ili æe se neminovno suoèiti sa ratom. Egipatski lider je u intrevjuu listu , “Al-Itihad”, koji izlazi na arapskom jeziku, rekao da æe do rata doæi, ukoliko Bagdad ne prestane da postavlja prepreke vojnim inspektorima UN. On je rekao da su SAD rešene da se oslobode oružja masovnog uništenja bez obriza na cenu.

U medjuvremenu, inspektori UN su danas u Iraku ponovo obišli vojna skladišta gde su ranije pronašli 12 praznih bojevih glava za hemijsko oružje. Tim za biološko oružje pregledao je jedan silos severno od Bagdada, dok su ostali timovi posetili Bagdadski univerzitet i univerzitet Babel, južno od glavnog grada.

U medjuvremenu, francuska novinska agencija je saopštila da se grupe iraèkih civila obuèavaju da koriste raketne bacaèe, minobacaèe i lake mitraljeze u sklopu jedinica civilne odbrane u iraèkim gradovima, koje bi pružale podršku regularnim vojnim snagama u sluèaju napada na Irak, pod vodjstvom SAD.

XS
SM
MD
LG