Linkovi

Božiæ u Beogradu - 2003-01-07


Patrijarh srpski Pavle služio je jutros Božiænu liturgiju u hramu Svetog Save na Vraèaru pred nekoliko stotina vernika. Liturgiji su prisustvovali ministri u Vladi Srbije, princ Aleksandar Karaðorðeviæ i mnoge druge javne liènosti.

U svim hramovima Srpske pravoslavne crkve èitana je Božiæna poslanica patrijarha Pavla u kojoj je ohrabrio Srbe na Kosovu i Metohiji da izdrže velika iskušenja i itraju u odstojavanju pravde i slobode i da u svojim dušama predosete Proleæe Slobode i Pravde, Slave Božje i Mira na zemlji meðu ljudima. Božiæ je bio prilika da se mnogim ljudima pomogne i život uèini lepšim. Tako je u centru Beograda trinaesti put za redom, ali ovog puta bez guranja i incidenata lomljena božiæna èesnica koju su Beograðanima darivali vredni majstori iz Unije pekara. Zlatnik "Car Lazar" u pogaèi pronašla je šestogodišnja Zorana Todoroviæ sa Karaburme, kojoj æe prema verovanju èitava godina biti uspešna. Deci koja se leèe na Ortopedskoj klinici i koja zbog svog zdravstvenog stanja nisu u stanju da Božiæne praznike provedu kod kuæe i deci bez roditeljskog staranja u Zveèanskoj, princeza Katarina Karaðorðeviæ uruèila je igraèke i slatkiše obezbeðene novcem fondacije kraljevske porodice, Grèke i Sjedinjenih Amerièkih Država.

A srpski ministar vera Vojislav Milovanoviæ kaže da je Božiæ, kao praznik mira, sloge i tolerancije, i dan koji nas opominje da treba da živimo sa razlikama poštujuæi hrišæanska naèela.

XS
SM
MD
LG