Linkovi

Neuspeh izbora u CG mogao bi da ugrozi pregovore sa Srbijom - 2002-12-23


Pitiæ je izjavio da najveæi rizik u poslovanju iduæe godine preti ukoliko ne doðe do usaglašavanje ekonomskih sistema Srbije i Crne Gore i upozorio da ako ne bude dogovora, Srbiji preti da bude izopštena iz nekih za nju veoma važnih tokova Evropske unije. Ekonomski eksperti dve vlade sutra æe u Podgorici nastaviti razgovore.

I dok sa Crnom Gorom jo pregovora, sa Hrvatskom je potpisan važan sporazum o lobodnoj trgovini. Potpisnici sporazuma, potpredsednik jugoslovenske vlade Miroljub Labus i ministar privrede Hrvatske Ljubo Jurèiæ, ocenili ga kao važan korak u normalizaciji trgovinskih odnosa dve zemlje.

Ekonomisti inaèe upozoravaju da æe 2003. biti najteža godina u sprovoðenju reformi u Srbiji zbog nepovoljne situacije na svetskom tržištu i unutrašnjih politièkih trzavica. Sudeæi po izjavi potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragana Maršiæanina i iduæe godine neæe biti politièkog mira u Srbiji. Maršiæanin je, naime, najavio da æe njegova stranka èiniti sve kako bi oborila republièku Vladu i izvela Srbiju na pravi put.

Osim ekonomskih uslova u novoj državi Srbije i Crne Gore iduæe godine promeniæe se i Vojska Jugoslavije.

XS
SM
MD
LG