Linkovi

Od ponoæi izborna tišina u Crnoj Gori - 2002-12-20


Za predsjednika Republike biæe izabran kandidat koji dobije podršku više od polovine biraèa koji su glasali, a neophodno je da na izbore izadje 50 odsto plus jedan registrovani biraè. U brojnim apelima, medjunarodne i domaæe organizacija pozivaju gradjane da iskorite svoje biraèko pravo, dok koordinator Centra za demokratsku tranziciju Raško Konjeviæ podsjeæa:

“Samo jedan izborni ciklus u Crnoj Gori košta najmanje oko milion ipo eura. Ovi predsjednièki izbori su èetvrti izbori koje imamo u Crnoj Gori za godinu ipo dana i ako ugrubo hoæemo da izraèunamo, potrošeno je negdje oko šest miliona eura.”

Kandidat DPS i SDP Filip Vujanoviæ vjeruje da gradjani neæe dozvoliti da budu bez predsjednika - ni zbog sebe, ni zbog svijeta:

“Pokazuje i predsjednik drzzave, kao i svi drzzavni organi da smo stabilna drzzava. Neæemo dozvoliti da se desi ono što je veæ vidjeno u Srbiji - da nemoguænošæu izbora predsjednika ne pokazzemo tu stabilnost - da ugrozimo ekonomska ulaganja, da ugrozimo partnerstvo, da ugrozimo ono što stabilna Crna Gora nudi - siguran razvoj za dobro svih”.

I nezavisni kandidat Dragan Hajdukoviæ, autor projekta Crna Gora-ekološka drzzava, poziva gradjane da izadju na birališta:

“Molim vas da uprkos vašoj nesreæi, vašem oèaju, skupite snage. Nemojte se predati i nemojte kapitulirati. Izadjite i dajte svoj glas za preporod Crne Gore”. U trci za predsjednika Republike, osim Vujanoviæa i Hajdukoviæa, uèestvuje još devet, uglavnom anonimnih kandidata.

XS
SM
MD
LG