Linkovi

DSS nastavlja borbu za priznavanje izbora - 2002-12-11


Posle nove žalbe Vrhovnom sudu Srbije koja se odnosi na ispravnost konaènih izbornih rezultata koje je objavila Republièka izborna komisiji, Demokratska stranka Srbije najavila je da æe podneti kriviène prijave protiv sekretara Izborne komisije Ljiljane Benaæ Šantiæ zbog uèešæa u spaljivanju materijala sa prethodnih izbora i pokušaja da spreèi DSS da u zakonskom roku podnese prigovor Komisiji na konaèni izborni rezultat.

Sekretar Republièke izborne komisije Ljiljana Benaæ-Šantiæ odbacila je kao neosnovane tvrdnje Demokratske stranke Srbije i objasnila da ta stranka želi da predstavi javnosti kako je neko spreèava u pregledu biraèkih spiskova, iako je od poèetka ukljuèena u izborni postupak. U vreme zasedanje Skupštine poslanici Demokratske stranke Srbije napustili su sednicu kako bi navodno zaštitili dokaze prema kojima je Vojislav Koštunica pobedio na predsednièkim izborima. Inaèe, poslanici te stranke za sada se ne izjašnjavaju da li æe u Parlamentu glasati za budžet za narednu godinu, potencirajuæi stav da bi neizglasavanje budžeta moglo znaèiti i pad Vlade. Portparol Demokratskog centra Vesna Marjanoviæ izjavila je da ta partija, koja je inaèe podržala predsednièku kandidaturu Vojislava Koštunice, neæe donositi odluke koje mogu ugroziti opstanak republièke Vlade.

Predsednik Demohrišæanske stranke Srbije i ministar pravde Vladan Batiæ ocenio je da ne postoji opasnost da Vladi bude izglasano nepoverenje, jer je teško poverovati da neko može da obezbedi 126 poslanika koji bi glasali za njeno rušenje.

XS
SM
MD
LG