Linkovi

Amerièki sekretar za finansije podneo ostavku - 2002-12-06


Predstavnik Bele kuæe Ari Flajšer je rekao da æe Sekretar za finansije Pol O Nil i ekonomski savetnik Bele kuæe Leri Lindzi ostati na položaju do kraja godine dok ne budu imenovani njihovi naslednici. Flajšer je proèitao saopštenje predsednika Buša i rekao da je njegov ekonomski tim pomogao u vodjenju nacije iz recesije u kako je rekao ”period rasta“:

”Cenim važan doprinos Pola O Nila i Lerija Lindzija u ispunjenju ovog cilja. Obojica su veoma talentovani i predani i služili su dobro mojoj administraciji i naciji. Zahvalan sam im zbog njihovog izvanredno obavljenog posla, izjavio je tim povodom Flajšer

Sekretar O Nil je prvi funkcioner na nivou kabineta koji je napustio administraciju predsednika Buša. Ari Flajšer nije rekao da li su ta dvojica funkcionera smenjena, insistirajuæi da su obojica izabrali da podnesu ostavku u isto vreme. Predsednik æe, prema reèima Flajšera, u izboru njihovih naslednika tražiti kandidate koji uživaju poverenje tržista. Analitièari predvidjaju da bi ove izmene u predsednikovom ekonomskom timu mogle ponovo da uspostave poverenje investitora i ublaže kritike da administracija ne obraæa dovoljno pažnje slabom ekonomskom oporavku.

XS
SM
MD
LG