Linkovi

Novo odmeravanje snaga izmedju DS i DSS - 2002-12-03


Nezadovoljni ponuðenim završnim raèunom budžeta za prošlu godinu poslanici Demokratske stranke Srbije zajedno sa Novom Srbijom, Reformistima Vojvodine i uzdržanim opozicionim partijama glasali su za skidanje te taèke sa dnevnog reda ali i rasprave o budžetu za iduæu godinu. Predlagaè budžeta i srpski ministar finansija Boždar Ðeliæ povukao je iz dnevnog reda i ostal taèke i napustio sednicu.

Šef poslanièke grupe Demokratske stranke Srbije Dejan Mihajlov negirao je Ðeliæeve primedbe da su zahtevi te partije politièki motivisani. A šef poslanièke grupe DOS-reforme Srbije Èedomir Jovanoviæ optužio je Demokratsku stranku Srbije da se odluèila na ovakav korak iz straha od rezultata predsednièkih izbora.

Šef poslanièkog kluba Socijaldemokratske partije Nataša Milojeviæ optužila je Demokratsku stranku Srbije i Novu Srbiju za kršenje postignutog prošlonedeljnog dogovora predsednice Skupštine Nataše Miæiæ sa šefovima svih poslanièkih grupa da se prihvati dnevni red u kojem bi prve tri taèke bile usvajanje završnog raèuna za prethodne dve godinu i usvajanje budžeta za 2003. godinu. Predsednica Skupštine Nataša Miæiæ najavila je da æe u sledeæi utorak biti održana nova sednica parlamenta na kojoj æe biti razmotrene taèke koje su bile predviðene za današnju raspravu.

XS
SM
MD
LG