Linkovi

Uèestali pozivi za izlazak na izbore - 2002-12-02


Na zahtev Demokratske stranke Srbije, Republièka izborna komisija dozvolila je ovlašæenim predstavnicima predlagaèa predsednièkih kandidata da provere podatke u jedinstvenom biraèkom spisku koji je komisiji dostavio ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Rodoljub Šabiæ.

Predsednièki kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ponovo je ocnio da postoje osnove za saradnju njegove stranke i ekspertske organizacije G17 plus. Za mene je pozitivno da oni nemaju potcenjivaèki odnos prema izborima i imaju drugaèiji odnos prema institucijama nego Demokratska stranka, a to je veæ osnov za neku saradnju, ponovio je Koštunica veæ nekoliko puta saopštenu ocenu u poslednjih nekoliko dana. Isaznaje se da bi Izvršni odbor G17 Plus sutra trebalo da se izjasni o stavu ove organizacije povodom decembarskih izbora za predsednika Srbije. Inaèe, èlan Izvršnog odbora ove ekspertske organizacije i srpski ministar finansija Božidar Ðeliæ povodom najava prerastanja G17 Plus u politièku stranku saopštio je da je u Vladu Srbije ušao kao nestranaki ekspert i da æe to i ostati.

A ekonomski savetnik jugoslovenskog predsednika Vojislava Koštunice, Danijel Cvjetièanin ocenio je da æe izbor Koštunice za predsednika Srbije ubrzati raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Saradnik Centra za politikološka istraživanja u Beogradu Dragomir Pantiæ smatra meðutim da je fascinancija biraèa politikom – prošlost i da su sada glavne teme – egzistencija i ekonomija.

Republièki komesar za izbeglice Sanda Raškoviæ Iviæ pridružila se onima koji ovih upozoravaju biraèe da treba ispune svoju graðansku dužnost i pozvala sve izbeglice da izaðu na izbore i glasaju za kandidata Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu.

XS
SM
MD
LG