Linkovi

Djukanoviæ dobio mandat za sastavljanje nove vlade Crne Gore - 2002-11-26


Obrazlažuæi odluku, Vujanoviæ je rekao da je Djukanoviæ pokazao uspješnost, mudrost i državnièku hrabrost, predvodeæi Crnu Goru u njenoj najtežoj deceniji nakon Drugog svjetskog rata:

“Izbor mandatara za sastav nove vlade bio je lak i sam po sebi gotovo unaprijed odredjen. Gospodin Milo Djukanoviæ bio je sedam godina predsjednik Vlade (period 1990. – 1997.), a u posljednjih pet godina bio je predsjednik Crne Gore. Na objema dužnostima potvrdio je svoje izvandredne osobine i sposobnosti. Svojim samoprijegornim radom, liènom odgovornošæu i odanošæu da služi Crnoj Gori i njenoj slobodi, uzorno je odgovorio i u najtežim iskušenjima našeg vremena. Posebno poštovanje zavredjuje njegova spremnost da se u ime bolje buduænosti, kao predsjednik vlade, posveti strateškim, ali i svakodnevnim ekonomskim i socijalnim potrebama privrede i gradjana koji su težište ukupnog razvoja Crne Gore”, rekao je Vujanoviæ.

Vujanoviæ je dodao da je Djukanoviæ pokazao odmjerenost i strpljivost koji su svuda, a, kako je rekao na Balkanu posebno, uslov i garancija vraæanja izgubljene državnosti. Dodajmo da je poznat i prvi kandidat na predsjednièkim izborima u Crnoj Gori koji æe biti održani 22. decembra. To je Aleksandar Vasiljeviæ iz Srpske radikalne stranke, inaèe gotovo potpuno nepoznat crnogorskoj javnosti. Kandidaturu su najavila i tri nezavisna kandidata, dok æe dvije najjaèe koalicije svoj izbor obznaniti do kraja sedmice.

XS
SM
MD
LG